10 Τρόποι για να βοηθήσεις το περιβάλλον

10 Τρόποι για να βοηθήσεις το περιβάλλον

Η κλίμακα των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας μπορεί να φανεί τρομακτική, αλλά μπορούμε όλοι να κάνουμε κάτι. Εδώ είναι 10 απλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε τον αντίκτυπό σας και να βοηθήσετε στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

1. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΣΑΣ

Είμαστε η πρώτη γενιά που γνωρίζουμε ότι καταστρέφουμε τον κόσμο και θα μπορούσαμε να είμαστε οι τελευταίοι που μπορούν να κάνουν κάτι γι ‘αυτό. Η ομιλία είναι ένα από τα πιο ισχυρά πράγματα που μπορείτε να κάνετε
Επικοινωνήστε με τις μάρκες από τις οποίες αγοράζετε και ενημερωθείτε για το πώς προέρχονται τα προϊόντα τους.
Χρησιμοποιήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – αυτός είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αποκτήσετε μάρκες για να σας ακούσουν, οπότε πείτε τους ότι θέλετε μια αλλαγή.
Δεν πρόκειται μόνο για να μιλήσετε στους υπεύθυνους. Συζητήστε με τους φίλους, τους γείτονες και τους συναδέλφους σας και τους ζητήστε να κάνουν και θετικές αλλαγές. Μιλήστε, μιλήστε σε όλους και ακούστε τη φωνή σας.

2. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να κρατήσετε τον εαυτό σας ενήμερο – τόσο περισσότερο γνωρίζετε το καλύτερο. Σας αφήνει καλύτερα εξοπλισμένο για να έχετε αυτές τις συνομιλίες με τους φίλους και την οικογένειά σας και τους ανθρώπους που θέλετε να επηρεάσετε.Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα σχετικά με την κατάσταση του φυσικού μας κόσμου και επεξεργαστείτε τι μπορείτε να κάνετε.

3. ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστε κάποιον αντιπροσωπεύει τις απόψεις σας και θα βάλει το περιβάλλον σε προτεραιότητα.
Η άσκηση πολιτικής θέσης δεν περιορίζεται στην ψηφοφορία και σίγουρα δεν περιορίζεται από το πόσο νέοι είστε. Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι νέοι εργάζονται μαζί για να δείξουν στους πολιτικούς ηγέτες μας ότι θέλουν αλλαγή.

4. ΤΑΞΙΔΕΥΣΤΕ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους μείωσης του περιβαλλοντικού αντίκτυπού σας είναι να ταξιδεύετε υπεύθυνα. Αυτό σημαίνει, όποτε μπορείτε, την επιλογή ενός πιο βιώσιμου τρόπου για να φτάσετε από το Α στο Β – να περπατήσετε ή να γυρίσετε, όταν μπορείτε.
Οι μεταφορές είναι ένας από τους πιο ρυπογόνους τομείς .
Αν έχετε το χρόνο, μπορείτε να πάρετε το τρένο για να μειώσετε το αποτύπωμα άνθρακα. Γίνετε δημιουργικοί και προσπαθήστε να βρείτε εναλλακτικούς τρόπους για να ταξιδέψετε.
Εάν επιλέγετε να πάτε στο εξωτερικό και ψάχνετε να δείτε την τοπική άγρια φύση, να έχετε κατά νου πώς να το κάνετε αυτό ηθικά. Να είστε προσεκτικοί για τα αξιοθέατα που περιλαμβάνουν τυχόν αφύσικες αλληλεπιδράσεις με τα ζώα. Κατά κανόνα: παρατηρήστε τα ζώα από μακριά στο φυσικό τους περιβάλλον

5. ΦΑΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ

Η παραγωγή τροφίμων είναι ένας σημαντικός παράγοντας εξαφάνισης της άγριας πανίδας. Αυτό που τρώμε συνεισφέρει περίπου το ένα τέταρτο των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και είναι υπεύθυνο για το 60% περίπου της παγκόσμιας απώλειας βιοποικιλότητας.
Τα ζώα εκτροφής για το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα απαιτούν χώρο και τεράστιες εισροές νερού και ζωοτροφών. Σήμερα, μία από τις μεγαλύτερες αιτίες της απώλειας δασών είναι η επέκταση της γεωργικής γης για την παραγωγή ζωοτροφών, όπως η σόγια.
Η απομάκρυνση από μια διατροφή που κυριαρχείται από το κρέας προς μια πιο φυτική διατροφή μπορεί να μειώσει την επίδρασή σας στο περιβάλλον. Τα τρόφιμα χορτοφαγίας και βίγκαν είναι μαζικά σε άνοδο και καθίστανται πολύ πιο κοινά σε εστιατόρια, καφετέριες και σούπερ μάρκετ, οπότε σπάνια θα αγωνίζεστε.

6. ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΑΣ

Κάθε προϊόν που αγοράζουμε έχει περιβαλλοντικό αποτύπωμα και μπορεί να καταλήξει σε χώρο υγειονομικής ταφής. Ο αντίκτυπος της πλαστικής ρύπανσης στους ωκεανούς μας γίνεται όλο και πιο σαφής, έχοντας δραστικές επιπτώσεις στη θαλάσσια ζωή.
Με την ανακύκλωση μπορούμε να μειώσουμε το ποσό των νέων υλικών που κάνουμε και η ανακύκλωση είναι ένας δημιουργικός τρόπος να κάνουμε τα παλιά αντικείμενα σε κάτι πιο πολύτιμο.
Δεν είναι μόνο τα προϊόντα που αγοράζουμε. Εκτιμάται ότι το ένα τρίτο όλων των τροφίμων που παράγονται στον κόσμο χάνεται Προσπαθήστε να σπαταλάτε όσο το δυνατόν λιγότερη τροφή και να λιώσετε τα οργανικά απόβλητα που δεν μπορείτε να φάτε.

7. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΤΙ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ

Μπορούμε όλοι να κάνουμε περισσότερα για να είμαστε πιο συνειδητοί σχετικά με αυτό που αγοράζουμε και από που προέρχεται. Αγοράζοντας λιγότερα, εξοικονομείς χρήματα, μειώνεις τα απόβλητα και βελτιώνεις το περιβαλλοντικό σου αποτύπωμα. Η διαβίωση ενός λιγότερο καταναλωτικού τρόπου ζωής μπορεί να ωφελήσει εσάς και τον πλανήτη μας.
Χρησιμοποιήστε την αγοραστική σας δύναμη και βεβαιωθείτε ότι τα χρήματά σας πηγαίνουν προς θετική αλλαγή. Υποστηρίζοντας φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα τα οποία είναι λιγότερο επιβλαβή για το περιβάλλον, ενθαρρύνετε τις εταιρείες να προμηθεύουν και να παράγουν τα προϊόντα τους με βιώσιμο τρόπο.

8. ΒΡΕΙΤΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΕΣ

Βρείτε τρόπους που βοηθούν να αποκαταστήσουμε τη φύση και να αντιμετωπίσουμε τις κύριες αιτίες της παρακμής της φύσης, ιδιαίτερα του συστήματος διατροφής και της αλλαγής του κλίματος. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δώσετε. Γίνετε μέλος σε κάποιον οργανισμό, υιοθετήσετε ένα ζώο, αναλάβετε μια πρόκληση από κάποια περιβαλλοντική ομάδα.

9. ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ

Μπορείτε να κάνετε μια δέσμευση να κάνετε μια αλλαγή στη δική σας ζωή και να συμμετάσχετε σε ένα παγκόσμιο κίνημα ανθρώπων που αγωνίζονται για την προστασία του πλανήτη μας.
Αυτό δεν είναι για σας αλλά για όλους μας. Η αλλαγή ενός ατόμου μπορεί να φαίνεται μικρή, αλλά από κοινού μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή σήμερα.

10. ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Ο εθελοντισμός μπορεί να είναι τρομακτικό και δαπανηρό αν δεν ξέρετε πού να κοιτάξετε. Αλλά δεν χρειάζεται να είναι τόσο δύσκολο να κάνεις καλό.
Συχνά τοπικά φυσικά καταφύγια ή πάρκα αναζητούν τακτικούς εθελοντές, οι οποίοι μπορούν να σας δώσουν πρακτική εμπειρία διατήρησης καθώς και να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της φύσης της περιοχής σας.
Πρέπει να έχουν όλοι την ευκαιρία να βοηθήσουν. Ψάξε για προγράμματα πρακτικής άσκησης για νέους ανά τον κόσμο όπου μπορείτε να εργαστείτε ή να γίνεται εθελοντής. Είναι μια συναρπαστική ευκαιρία να μπορέσετε να εργαστείτε στην πρώτη γραμμή της διατήρησης της φύσης.

Πηγή: https://www.wwf.org.uk/

Αφήστε μια απάντηση

Κλείσε

Κατηγορίες

X
Προσθήκη στο καλάθι